2015. március 24., kedd

Könyv ajánló

 

Heti (vagyis most már havi..) könyv ajánló.

Mára egy nyomozós könyvet hoztam nektek, de nem kell megijedni teljesen 21. századi.
Cím: Balla Adrienn sorozat
Részei: Az alibi, Dopping, A hacker (ez a része nem sokára fog megjelenni)
Író: Szabó Tünde

Tartalom: Balla Adrienn a főhősünk, aki egy majdnem átlagos 11.-es pesti lány. Az átlagon felüli benne, hogy édesapját letöltendő börtün büntetésre ítélték miután belőve megölt egy embert. Adriennek és anyukájának emiatt el kellett költöznie. A lány legjobb barátja Karesz. Átlagos tiniként alig várja már, hogy édesanyja és a barátja Ádám végre összeházasodjanak. De egyszer csak leütik este az egyik osztálytársát aki az iskola fenegyerekét, Janót és a bátyját, Petit gyanusítja. Adrienn viszont az incidens estéjén összefutott Janóval, majd látta ahogy Katával (egy másik osztálytársával csókolózik) innentől pedig nem hagyja annyiban a dolgot. Időközben egy szerinte ocsmány zöld pendrive-ot is kap egy névtelen borítékban, ami, mint ahogy a feltörés után kiderült az egyik eltűnt osztálytársának, Balázsnak a rendőrségi anyagát tartalmazza. Ez azért fura számára, mivel mindenki úgy gondolta, hogy Balázs önszántából hagyta ott a szüleit és húgát. Adrienn a pendrive-on lévő dolgok segítségével bukkan rá Zsidai Dóra, újságíró nőre, akivel egyszer már beszélt titokban Ádám telefonjáról. Innentől elkezdődik a sztori "gerince" ami mindkét könyvben folytatódik. Zsidai Dóra megbeszél vele egy talákozót mondván sok mindent kell megbeszélniük, de nem jelenik meg a parkban. 
A Doppingban Adrienn egy barátőjének segít akit doppingolással vádolnak. Közben persze Zsidai Dóra holléte is izgatja amit végül meg is talál. A két történet közben Adrienn sokszor és sokmindenkinek adja ki magát így egyre előrébb és előrébb jutva a rejtélyekben. Persze, hogy az izgalom se maradjon el (nem mintha ez így nem lenne elég izgi) még Márk is, (karesz ikre) lecsap a pendrive-ra. Így már nem titkolhatnak előle sok mindent.

Saját vélemény és egyéb: Elég kacifántosnak tűnt az elején főleg addig míg nem bírtam megjegyezni, hogy ki kicsoda és mit is csinált. Persze segített az elején található névjegyzék, de azért így is volt mikor nem tudtam, hogy egy- egy beszélgetésben mi is a lényeg... :D Összeségében szerintem egy egész jól összerakott kis könyv(ek) Megvan benne a kellő izgalom, és lassan szerelem is lesz. Nem sietteti annyira az írónő a dolgokat így olvasás közben simán végig lehet gondolni, hogy ki is tehette az éppen esedékes "bűntényt". Alig várom már a következő részét.
 Jó pont, hogy a könyvekhez külön könyvjelzőt is adnak ami szerintem tök jó pofa. Viszont elég erősen lehúzza, hogy a borítót védő átlátszó fólia elég gyorsan elkezd leszakadozni, ezért ajánlom, hogy csináljatok rá egy saját borítót, vagy másikról szedjétek le és tegyétek rá.
 Főleg azoknak ajánlom akik nincsenek annyira oda a szerelemtől csöpögő sztorikért vagy csak egyszerűen most nem olyan könyvet akarnak olvasni. Persze akiknek ezt kitalálták, azok, azok akik odavannak a nyomozós sorozatokért, mint én.
Írásmód: E/1
Pont: 10/8,5 - ez az ajándék könyvjelző sokat dobott rajta :D
Az írónő oldala: Sajnos ezt mindenhol, mindenféle néven kerestem, de nem találtam pedig szívesen felvettem volna vele a kapcsolatot... :(

Linkek a könyvekhez: Az alibi
                                    Dopping

~Kata


 UI.: Hát igen... a fülszövegben viszonylag jobban összefoglalják.. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.